vrijdag 25 januari 2013

25-01-2013
Goedemorgen fans,

Hier een kort bericht over een veel bewogen dag. We hadden weinig file vanmorgen. Kees ging naar zijn flat en stuurde de Nica aan om te lassen. Vanmiddag is het dak op de flat gegaan. Jan, Jan, Jan en Piet zijn naar het tien%huisje gegaan. Waar ze begonnen zijn met het metselen van de muren. Ze waren net lekker bezig toen er een politieauto met van die mannen die alles regeren. Ze moesten stoppen met de bouw. Dit is totaal nieuw in de carriére van Henk. Er was geen bouwvergunning aangevraagd. Alle bouwmaterialen hebben we weggehaald en de bouwvergunning wordt aangevraagd. Omdat het daar ook ambtenaren zijn kan dat zes weken duren. Wij blijven iets langer om het huisje af te maken.
Piet, Jan G, en Jan de H. hebben een stapelbed in elkaar gezet bij de schoenmaker. Ondertussen terwijl Jan de H. aan het werk was is Jan G. heerlijk op een stoel gaan zitten en heeft zijn schoenen laten poetsen en Piet probeerde ondertussen de bedden uit. Gelukkig bleef Jan de H. aan het werk.
Jan B. is met Sandra, Mieke en Gerard en de meisjes van het project Rachab bedden met matrassen wezen uitdelen in de huisjes van de meiden. Dit was ook een onderdeel van het project. Jan S. heeft zijn middag dutje gedaan.
Met het uitdelen van het drinken hebben Jeanine, Mieke, Christine en Sandra kleding en speelgoed uitgedeeld. De kinderen en de moeders waren super blij!! Het was een hele leuke klus voor ons. Onder het eten was er een discussie over de paprika en de uien die we gisteren vergeten waren. De doos stond nog in ons huisje, maar we vonden het zonde om weg te gooien en wilde het vandaag bij het eten van Clara doen. Nu was er een discussie ofdat er wel voldoende eten was of dat het te veel eten was. Al met al zijn we als dames tot de conclussie gekomen dat mannen niet alles begrijpen (oud nieuws).
Hasta manana.
 
Wat zijn ze blij
 
 
Gelukkig is er veel hulp.
en dankbaarheid.
De toekomstige flat.

Piet test het bed. (Jan H. werkt alleen nog)


Geleijn zijn werkschoenen worden gepoetst voor de zondag.
 
 Veel werk drukte bij het tien%huisje.
 Het was van korte duur!!!
 
 
 Zo doen wij dat.
 
 

10 opmerkingen:

 1. Hallo piet en de rest van de club.
  Goedzo piet eindelijk snap je hoe het moet,je neemt zelf je rust en laat die overkanter de stabiele factor het werk doen en zo te zien hoef je hem niet meer bij te sturen, kijk dat is nou leideing geven. een lieve groet van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hoi,
  Aan Jan van mij eerst een dikke knuffel. Het is trouwens wel duidelijk dat jullie Hollandse mannen zijn Jannen, Piet, Kees, het zijn echt stoere namen telkens in het stukje. Klinkt allemaal erg leuk, jullie belevenissen. Alleen jammer van de vergunning aanvraag voor het 10% huisje. Het is mooi om te zien hoe blij dat ze daar met jullie zijn. Zo zie ik weer dat degene die de Liefde uitdeelt krijgt daarvoor veel terug. Fijn dat mijn Jan er netjes bij loopt met zijn schoenen, hahaha het lijkt wel zaterdag. Ome Jan, laat je niet uitbuiten hoor, je maat op bed??? Ik wens jullie fijne dagen en succes met de klussen. Veel liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heej Gerard,

  Gaat weer lekker door daar, als ik al die foto's zie! Kun je straks met een gerust hart weg? Want je tijd begint al op te schieten toch? Geniet nog even van de groep die er is!! Hoelang blijf je daarna nog alleen daar?

  Groetjes Elza

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee paps!!

  Volgens mij gaat het wel goed met je..Lekker bezig met je schoenen..haha..Straks worden ze nog vies..haha..
  Gelukkig ben je nu niet hier..Al die pekel (ook je pompklanten vinden dat heel vervelend!)
  Net weer terug van een avondje en een ochtendje, tgaat goed hor!
  Beetje lekkage, maar dat lossen we weer op!
  Mn nieuwe contract ligt hier al om te tekenen..Komt goed! Woerden is opgezegd..

  Wel het huisje van 10% afmaken hee..dat ken je niet maken!haha..

  Nou veel plezier nog..Jullie zijn trouwens net wakker zeker??
  Of was het vanacht weer hommeles bij de buren??
  Ooh nee, dat komt meestal pas vanavond..

  Nou ajuus en doe voorzichtig!

  liefs Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Christine en alle anderen,

  Wat mooi om te lezen wat jullie allemaal doen en mogen betekenen voor de mensen daar.
  Van harte Gods zegen toegewenst.

  Met vriendelijke groet,
  (ook namens de belijdeniscatechisanten, Christine)

  Ds. J. Joppe, Woudenberg

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer jullie bericht gelezen Jan den Hoed Jij als Aannemer moet toch weten dat je een bouwvergunning nodig hebt om iets te bouwen .Maar er zijn nog voldoende andere huisjes over om op te knappen Vindt dat Jan Gelein wel altijd een makkie heeft laat zich verwennen en nu zelfs bij de schoenenboer om zijn schoenen te laten poetsen Heb je daar geen massage zoals in thailand Is goed voor de spieren Goed allen gegroet en een goede zondag Je grote Broer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. he Gerrit, Als wij uitgaan gaan wij naar christelijke oorden, dus geen thaise massage. Geleijn schrijf je zoals hiervoor en niet zoals jij. Verder natuurlijk prachtig dat je ons opzoekt en zo steunt op de site. Wordt door allen zeer gewaardeerd en met belangstelling gelezen. Gr en een fijne zondag gewenst.

   Verwijderen
 7. Ha lieverd,

  Wat een gedoe joh met die bouwvergunningen..

  Geniet maar van je laatste weekjes!*
  Zijn ze nog n beetje lief voor je..? ;p

  Succes met al het werk wat daar ligt, ik ben trots op je..*

  Dikke kus, Mareil.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo vadertje,
  Goed te zien dat je op bijna elke foto als echte werkman staat! Thomas is trots op je! Elke morgen klinkt het hier : nu gaat opa Jan slapen' en 's avonds is het nu wordt opa Jan wakker.... Grappig hè
  Gelukkig dat jullie met jullie bouwwerken zoveel goed kunnen doen! En tsja, die bouwvergunning, kunnen jullie dat niet op lossen zoals wij hier in België?
  Trouwens wel fijn dat Geleijn zijn schoenen weer proper en net zijn voor de zondag!
  Veel groetjes voor alle bekenden daar!
  Liefs van ons allemaal
  Luc, Irma, Julie en Thomas

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jan & Jan,
  Goedemorgen voor jullie! Wij zijn al weer een eindje op weg op de zondag. Na de vroegdienst kwamen ma en Alie een bakkie doen en lekker bijkletsen!
  Zijn we weer op de hoogte van elkaar.
  Buiten is het guur, het regent en dooit daardoor flink.
  Succes de tweede werk met de werkzaamheden!
  Groet PL19, JB17, H92 en B2k,
  Gerard
  Ps. Bij een actie foto, houd dan wel het waterpas goed, dit heeft geen zin ;-)

  BeantwoordenVerwijderen