vrijdag 25 januari 2013

25-01-2013
Goedemorgen fans,

Hier een kort bericht over een veel bewogen dag. We hadden weinig file vanmorgen. Kees ging naar zijn flat en stuurde de Nica aan om te lassen. Vanmiddag is het dak op de flat gegaan. Jan, Jan, Jan en Piet zijn naar het tien%huisje gegaan. Waar ze begonnen zijn met het metselen van de muren. Ze waren net lekker bezig toen er een politieauto met van die mannen die alles regeren. Ze moesten stoppen met de bouw. Dit is totaal nieuw in de carriƩre van Henk. Er was geen bouwvergunning aangevraagd. Alle bouwmaterialen hebben we weggehaald en de bouwvergunning wordt aangevraagd. Omdat het daar ook ambtenaren zijn kan dat zes weken duren. Wij blijven iets langer om het huisje af te maken.
Piet, Jan G, en Jan de H. hebben een stapelbed in elkaar gezet bij de schoenmaker. Ondertussen terwijl Jan de H. aan het werk was is Jan G. heerlijk op een stoel gaan zitten en heeft zijn schoenen laten poetsen en Piet probeerde ondertussen de bedden uit. Gelukkig bleef Jan de H. aan het werk.
Jan B. is met Sandra, Mieke en Gerard en de meisjes van het project Rachab bedden met matrassen wezen uitdelen in de huisjes van de meiden. Dit was ook een onderdeel van het project. Jan S. heeft zijn middag dutje gedaan.
Met het uitdelen van het drinken hebben Jeanine, Mieke, Christine en Sandra kleding en speelgoed uitgedeeld. De kinderen en de moeders waren super blij!! Het was een hele leuke klus voor ons. Onder het eten was er een discussie over de paprika en de uien die we gisteren vergeten waren. De doos stond nog in ons huisje, maar we vonden het zonde om weg te gooien en wilde het vandaag bij het eten van Clara doen. Nu was er een discussie ofdat er wel voldoende eten was of dat het te veel eten was. Al met al zijn we als dames tot de conclussie gekomen dat mannen niet alles begrijpen (oud nieuws).
Hasta manana.
 
Wat zijn ze blij
 
 
Gelukkig is er veel hulp.
en dankbaarheid.
De toekomstige flat.

Piet test het bed. (Jan H. werkt alleen nog)


Geleijn zijn werkschoenen worden gepoetst voor de zondag.
 
 Veel werk drukte bij het tien%huisje.
 Het was van korte duur!!!
 
 
 Zo doen wij dat.
 
 
Even zomaar wat geschiedenis.

Jan B. praat graag met de Nica's (ze spreken mij teminste niet tegen)
Jan de H. heeft de trap van de Nica's gebruikt voor een stukje hout. (Hij heeft hem wel weer aan elkaar gemaakt)
In Nederland houden de drie Rs ons in leven (rust, reinheid, regelmaat) bij de Nica's is het halen, hebben, houden.
Kees werkt zo hard dat zijn broek uit zijn naad scheurde. Van boven naar beneden.
Piet kijkt zoveel op de site, maar hij ziet weinig berichtjes van zijn Tiny.
Jan G. geniet van het vele Nica personeel!!!
Jan S. geniet veel van het zwarte katje vooral onder het eten!!!
Christine van s'avonds 7 tot s'ochtends 6 uur slaapt.
Sandra langs het ziekenhuis kwam en er graag een kijkje wilde nemen endat dit ook gebeurde
Jeanine zich erg bezorgd maakte over de grote hoeveelheid die Christine op haar bord kreeg en hier een stokje voor gestoken heeft.
Dixy is dol op Sandra, maar wij dit eerst graag aan haar moeder willen vragen.
Gerard wil s'avonds graag alleen pinnen.
Mieke neem elke avond een tablet voor zich.