woensdag 30 januari 2013

Goedemorgen,

 
Het was vandaag zeer warm. Zeg maar gerust HEET!!!!!! en al is het heet dan komt er veel zweet. Piet, Jan, Jan en Jan hebben het huisje van Sara afgewerkt.  Ze hebben heel hard gewerkt. Piet is best verbrand, hij dacht dat hij niet hoefde te smeren. Jammer hoor.  Iedereen moet mega op zijn gereedschap letten, want voordat je het weet is het verkocht!!! De bakkerij draait weer op volle toeren. Iedereen is daar reuze blij. Glimmende oogjes om het zo maar eens te zeggen. Kees was bij Erika de trap aan het maken voor de flat. Het werd toch geen wenteltrap, maar een stijle trap die met een katrol omhoog getrokken kan worden. Wel zo veilig. Erika is ook super blij en haar ogen stralen weer. Jan B. heeft het huisje van Sara geverfd. Het is mooi groen geworden. Vanmorgen is het gasfornuis weer meegegaan en ook de pannenkoekmix, wel zo belangrijk. Na 3,5 uur bakken waren de 12 pakken op gebakken en werden ze uitgedeeld aan de (werkende) Nica's. Iedereen vond ze erg lekker, wij ook. Tussen de bedrijven door hebben we de laatste kleding, speelgoed, leuke hebbedingetjes uitgedeeld. Dit werd heel dankbaar aanvaard en voor ons was het een hele leuke klus!! Vanavond weer heerlijk gegeten van Clara met toegevoegde kruiden en dergelijke uit Lekkerland. Morgen gaan we lekker chillen en om half 3 gaan we naar Managua voor de afscheidsdienst. Als alles meezit doen we morgen nog een blogje.

Tot zover,
Hasta manyana.

Erika in haar nieuwe flatje.

Christine had het erg warm.
Piet tilt het dak effe op.
 
Jan bewaakt de kruiwagen.
 
Het nieuwe bakfornuis.

De Nica's smullen van de pannenkoeken.
 
De straatschoffies.

De hele klus is geklaard bij het tien%huisje

Het vervoer naar huis.
 
 
 Sandra bakt de pannenkoeken bruin.
 
Wordt er nog snoep gegooid of niet????
 
Blij met het bakhuis. De duimen omhoog!!
 
Mieke aan de bakkerij.

Wat smullen ze van de lekkerlandse lekkernij.

Hij is bekaf.

Leuk met een paardje mee.

Wat is bruun raar geworden van de zware reis!!!!!!!
 
 

14 opmerkingen:

 1. Hee harde bouwers!! :)

  Wat een super foto's allemaal zeg!! en lekker veel ook:) Leuk dat jullie pannenkoeken gebakken hebben, een hele happening zeker?

  Geniet nog even van de laatse paar daagjes! en een fijne dienst morgen.

  Groetjes, de verheytjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kees en Jeanine en de gehele groep!!!,

  Het "werk" zit er voor jullie zo goed als op. Fijn om nu ook jullie blog weer te lezen inclusief foto's. Super wat er allemaal gebeurd is en dat de dankbaarheid door de mensen uit hun ogen mag stralen. Geniet nog van de mooie momenten. Sterkte en kracht toegewenst bij het afscheid nemen en andere zaken die eventueel nog moeten gebeuren.
  Looft den Heere, vergeet geen van Zijn weldaden!
  Goede reis terug,

  Lieve groetjes, de Vonkie's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Nicagangsters,

  Jullie bakken ze wel bruin ;) Leuk om te doen lijkt me!!
  Fijn dat jullie de huisjes hebben kunnen afronden! En nu afscheid nemen. Maar ook dankbaarheid in ontvangst nemen!! Dat is voor ons Hollanders niet altijd makkelijk, maar doe het wel!!

  Een fijne dag met het overhandigen van de huisjes en veel geduld gewenst als het wat lang duurt...

  Ook wens ik jullie een goede reis terug en een behouden aankomst!!

  Shaloom Rick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve allemaal, ja het wordt nu echt tijd dat jullie terugkomen, op sommige foto,s straalt de vermoeitheid van de gezichten af. Vooral bij onze Jan!! Gelukkig hoeft hij niet zo hard te werken en mag hij op de kruiwagen passen! Tja of jullie zien het allemaal niet meer zo helder of het reïncarnatie-geloof komt in beeld, maar om nu onze Bruun met een varken te vergelijken is BAR!
  Maar wat een werk is er door jullie allen verzet en ieder met zijn eigen gaven en talenten van God ontvangen, Hem komt alle eer toe! Dankbaar werk. We wensen jullie een gezegende en fijne afscheidsdienst toe en een voorspoedige reis en behouden thuiskomst. We bidden dat de Heere met jullie meegaat maar ook dat Hij bij Henk en Hannie blijft en allen die daar zijn. De Heere is niet aan tijd en plaats gebonden, gelukkig! Op bergen en in dalen, ja overal is God! Groetjes van alle simonsen en een knuffel van moeders

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede morgen straks allemaal Zo te zien zit de klus er op Dankbaar dat jullie nog iets voor deze mensen kunnen betekenen Het ziet er allemaal perfect uit .En na gedane arbeid is het goed rusten Geniet er nog even van Van deze temperatuur Morgen ( vandaag ) begrijp ik hebben jullie je afscheids dienst Een gezegende dienst toegewenst en een behouden terug komst Hoop dat het niet stormt anders kun je niet landen groeten allen uit een warm bergambacht Je grote broer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Harde werkers,

  Vandaag de laatste dag, erg vervelend hoor, afscheid nemen! Maar ja, aan alle leuke dingen komt een einde, en volgens mij kunnen jullie de boel daar met een gerust hart achterlaten want af komt het werk daar nooit! Zo heb je weer iets om naar uit te kijken, volgend jaar bv!
  Geniet nog van een laatste rondje door de wijk, het slenteren over de markt, en de geuren en kleuren van het prachtige land!
  We hopen jullie zaterdag weer te zien!

  Dikke kus, speciaal voor pap en mam

  Adwin en suzanne

  ps, knuffel ook al mn nica vriendjes nog extra he!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach Gerard

  Speelt de warmte je parte of onder tussen heimwee?
  Kan me wel voorstellen hoor
  Wij missen jouw ook
  Nog even vol houden
  Groetjes ma Oosterwijk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha die Mieke , meid wat ben ik blij dat je bij die straat schoffies hoort !! ha ha ha Leuke foto !! Trouwens allemaal leuke foto,s !! Nou het werk zit er weer op voor jullie?Wat hebben jullie hard gewerkt allemaal.Fantastisch !! Jullie hebben heleboel mensen, en kinderen blij gemaakt !!Nou ....daar gingen jullie voor !!! En nu denken aan de terug reis ! Voor de temperatuur zal je wel graag willen blijven daar ....denk ik ,zogauw je hier uit het vliegtuig stapt ,waai je uit je jasje :):) Ik wens je (jullie ) allen een hele goede terug reis ! Ennuh......WELKOM THUIS !!! dag hoor , veel lieve groetjes van Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi opa Jan en opa Jan van oma Bets,
  Leuk weer om van jullie verhalen te lezen en het smsje!!Leuke foto's ook!!Je mag eerst wel ff douchen voordat je naar de kerk gaat, ha ha ha!!
  Laat je pet maar daar, want die zal wel stinken met al dat zweet!!
  Fijen dag nog vandaag met alle leuke dingen en goede dienst, straks!!!Geniet nog van de tijd daar en we zijn blij dat jullie weer thuis komen.Goede reis alvast en het zal wel apart vliegen zijn met die harde wind!!

  Dikke kus van Sven en Jort en de rest!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. he marielle,
   Pet vanmorgen gewassen door Clara. Is nognooit zo schoon geweest. Gr en tot zaterdag.

   Verwijderen
 10. Hoi hoi,
  ja, mijn Jan, je pet is denk ik nu wel doorgezweten. Wat geweldig dat jullie er even zijn voor de straatschoffies, zulke trieste ogen zonder hoop. Op een leeftijd die te jong is voor zoveel moeite en zware last. Fijn dat jullie ze Liefde hebben laten zien. De Liefde van de Heere God is zo belangrijk voor ieder kind en voor ons.
  Het is wel hard werken daar, nu is zelfs het 10% huisje nog klaar. Ik vind dat je jullie wel kan laten gaan met een opdracht. Hadden de personen in die auto niet van terug. Bouwvergunning en aan de slag....tot het af is. Jullie zijn echte stoere hollandse mannen: Klaar uit.
  Leuk zoveel foto's en wat is ieder op zijn of haar manier betrokken met het geheel. Ik zie op de foto dat ome Jan eigenlijk nog een echte bouwvakker is en geen gepensioneerde.
  Liefs van mij en de groeten aan jullie, ik wens jullie een voorspoedige reis en een behouden thuiskomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Piet,
  Krachtpatser je tilt gewoon een dak op en dat met die warmte,
  en verbrand dan moet je maar goed NA het zonnetje er op smeren.
  nog een goede afscheidsdienst toegewenst en een goede terugreis.
  met zn allen. tot zaterdag
  groetjes tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Christine,
  Haha! Zooo warm, afkoelen in/bij de koelkast en nog een sjaal om!! Jij en je sjaals zijn echt onafscheidelijk!! Leuk om je trip te volgen. Ik zal de meiden ook een paar foto's laten zien, zullen ze leuk vinden.
  Love and greetings, out of a cold country, from all of us!!
  tante Gesine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi allemaal,
  Wat hebben jullie weer ontzettend veel gedaan zeg, geweldig.
  En nu zit het er weer op. Als opa van Saar zie je er natuurlijk naar uit om haar te bewonderen.
  Ik wens jullie een hele goede reis toe en bid dat de Here God met jullie meereist en jullie beschermt en weer veilig doet thuiskomen.
  Tot morgen, Truus

  BeantwoordenVerwijderen